35:an – Ett hem för natten

I hjärtat av Göteborg driver Räddningsmissionen ett jourboende för hemlösa. Hit kommer män och kvinnor i alla åldrar som saknar bostad. 

På 35:an bor man en natt i taget. Här får man ett eget rum med nybäddad säng där man kan låsa om sig. I kökslampans sken kan man ta sig lite kvällsmat och hitta någon att samtala med. Den som vill slappna av framför TV:n får göra det.

På 35:an vill vi möta människor i ögonhöjd. Här behöver man inte skämmas för det man gjort eller inte gjort. Här får man vara sig själv. 

Vi sörjer för utsatta människors basala behov: mat, sömn och rena kläder, men vår ambition sträcker sig längre. Vi vill möta de människor som kommer till oss och bygga en hållbar relation. Vi vill se och stärka det friska och positiva hos våra gäster. Till vår hjälp har vi också många volontärer som gör ovärderliga insatser. 

Verksamheten drivs i samarbete med Göteborgs stad.

Varför behövs 35:an? 

Det övergripande målet är att minska antalet hemlösa. Till oss kommer ofta människor som inte vill ha kontakt med myndigheter, eller vars kontakter med socialtjänst och andra instanser av olika anledningar inte fungerar. Många är beroende och har psykisk ohälsa. Fältarbetare och personal på 35:an arbetar för att motivera och länka människor tillbaka till socialtjänsten så att de på sikt kan få eget boende. 

Behöver du akut hjälp med sovplats för natten? 

Uppsökarenheten, Räddningsmissionens och Stadsmissionens fältarbete stöttar dig som lever i hemlöshet. Vi samtalar med dig om din situation och hjälper dig vidare. Ring oss på 020-200303. Vi har telefontid mellan 18.00-24.00. Samtalet kostar inget.