Vad roligt att du vill engagera dig!

Det finns flera sätt du kan göra skillnad för andra människor genom vår verksamhet! På vilket sätt vill du bidra?

 

Bli volontär Starta egen insamling Bli företagsvolontär  Bli företagsvän Bli familjehem  Bli huvudman Hyr ut en bostad Testamentera

Barn sitter tillsammans i en soffa och läser en bok.

Bli familjehem

Behovet av trygga och stabila familjehem är stort. Det är många barn som inte kan bo med sina föräldrar av olika anledningar. Vi behöver fler trygga familjer som har ett överskott av kärlek, ett ledigt rum, en extra plats vid matbordet och i soffan vid fredagsmyset. Man får även ekonomisk ersättning som familjehem. 

Läs mer om familjehem

Volontär i Göteborg serverar gröt på Räddningsmissionens frukostcafé för hemlösa.

Bli företagsvän

Som företagsvän till Räddningsmissionen stärker ni ert varumärke och skapar engagemang bland kunder och anställda. Samtidigt som samarbetet bidrar till att göra Göteborg till en mänskligare stad.

Läs mer om företagsengagemang

Person låser upp och öppnar en dörr.

Hyr ut din bostad

Hjärterum är en verksamhet inom Räddningsmissionen som verkar för att minska den strukturella hemlösheten i Göteborg.
Tack vare privatpersoner och fastighetsägares lediga boytor skapar vi fler hem. Genom Hjärterum kan man hyra ut allt från ett rum till ett fritidshus eller källare i andrahand - tryggt och säkert, då Räddningsmissionen står på kontraktet. Hjärterum matchar sedan boendet med enskilda individer och familjer som har svårt att hitta boende på annat sätt.

Tillsammans kan vi arbeta motverka hemlöshet och ge fler en plats att kalla hem.

Läs mer om Hjärterum

Två personer firar nattvard i vårsolen i Göteborg.

Bli huvudman

Genom gemensamma värderingar och stärkt samverkan, för och tillsammans med lokala församlingar, önskar vi verka för att det diakonala och samhälleliga arbetet i Göteborgsområdet ska växa. Vi ser gärna fler aktiva huvudmän som delar våra värderingar.

Läs mer om församlingsengagemang

Volontär i Göteborg serverar gröt på Räddningsmissionens frukostcafé för hemlösa.

Bli volontär eller företagsvolontär

Vårt arbete är helt beroende av frivillighet. Våra volontärer gör livsviktig skillnad varje dag för de människor vi möter genom våra verksamheter. Välkommen att bidra med vad du kan och har – alla insatser är viktiga, stora som små. Du kan vara volontär både som privatperson och som företag.

Läs mer om volontärsskap