Var någons ljus i mörkret

Just nu är det många som har det svårt i vår stad. Stigande matpriser, elpriser och hemlöshet gör varje dag till en utmaning för människor som lever i utsatthet. Julen blir ofta en smärtsam påminnelse om allt de inte har.    

Var någons ljus i mörkret den här julen.
Ge en gåva och stötta människor i utsatthet

Ge en gåva Bli månadsgivare För företag

Låt ljuset lysa i mörkret

Just nu är det många som har det svårt i vår stad. Stigande matpriser, elpriser och hemlöshet gör varje dag till en utmaning för människor som lever i utsatthet. Julen blir ofta en smärtsam påminnelse om allt de inte har.    

Räddningsmissionen möter dagligen människor som befinner sig i utsatthet. Vi möter mamman som är otrygg i sitt eget hem. Fattigpensionären som tvingas välja mellan att betala elen eller köpa mat. Och människan i hemlöshet vars högsta dröm är att få slippa fira julen ensam.  

I 70 år har vi kämpat för en stad där ingen lämnas utanför och där ljus, hopp och gemenskap tillsammans övervinner mörkret. Vi är inte där än, men med dig kommer vi ett steg närmare den visionen.  

När du ger får någon ett mål mat, lite varma kläder eller en hjälpande hand längs vägen.  

Var någons ljus i mörkret den här julen. Ge en gåva och stötta människor i utsatthet.

Ge en gåva

 

 

 

Bli månadsgivare

Ge minst 150 kr i månaden och få en välkomstpresent!

Genom att bli månadsgivare stöttar du människor i utsatthet varje månad. Din gåva kan omvandlas till en bit mat, ett stödjande samtal, varma kläder, en säng för natten och en väg framåt. Just nu får du en premie i form av ett specialdesignat ljus hemskickat till dig när du väljer att ge minst 150 kr i månaden. Bli månadsgivare innan 12/12 och få ditt ljus innan jul. 

Bli månadsgivare


”På julen brukar jag försöka gå i ide. Orkar inte med alla minnen och så. Jag håller mig undan och väntar på att allt ska vara över.” 

Gäst Frukostcafé Vasa

 

Julinsamling för barn, familjer och personer i utsatthet.

Läs mer här

Digitala julkort som sprider ljus i mörkret

Med Räddningsmissionens digitala julkort på SMS sprider du ljus både hos mottagaren och hos människor i utsatthet genom Räddningsmissionens arbete. Varje julkort kostar 40 kr och när du skickar får någon ett mål mat, lite varma kläder, eller en hjälpande hand längs vägen. 

SKICKA JULKORT

Utsatthet har många ansikten

Den kan visa sig genom familjen som tvingas fly sitt eget hem under julhelgen, mannen som inte har en säng att somna i, eller pensionären som knappt har råd att leva på grund av den ekonomiska situationen. Oavsett vem det gäller eller vilket livsöde personen står inför vill vi på Räddningsmissionen finnas till för att stötta, hjälpa och gå med längs vägen. Vi vill vara ett ljus. 

 

Hemlöshet i Göteborg

3221 människor i Göteborg firar jul i hemlöshet. 697 av dem är barn. Hur ser hemlösheten ut i Göteborg? Hur blir man hemlös? Vad gör Räddningsmissionen för konkreta insatser?

Läs mer här

Var med i Frukoströrelsen på Giving Tuesday

Giving Tuesday är en motrörelse till Black Friday med fokus på givande och social hållbarhet istället för konsumtion. För femte året i rad samlar vi med hjälp av er in frukostar för människor i hemlöshet på Giving Tuesday! Förra året samlade in hela 108 925 frukostar på årets givmildaste dag, vilket överskred alla förväntningar! Frukoströrelsen är nu en återkommande tradition för många där vi får göra något gott tillsammans.

Läs mer om Giving Tuesday

 

Berättelser 

Vill ditt företag vara med?

Som företag finns en unik möjlighet att stötta vårt arbete för utsatta människor i Göteborg och samtidigt bygga det egna varumärket bland kunder och personal. Nu under vintern och julen gör vi det extra enkelt för dig som företag att vara med!

Läs mer

Nyheter

Räddningsmissionen startar Friskvårscenter

På måndag den 15 maj startar Räddningsmissionen upp ett socialt Friskvårdscenter på Slottsskogsvallens idrottscentrum. Det är en satsning som Räddningsmissionen lanserar för att hjälpa människor i tillfrisknande att hitta en träningsform och en god gemenskap.

Hemlöshet och social exkludering Räddningsmissionens Friskvårdscenter Friskvård Medarbetare Så gör vi skillnad
Läs mer
Debatt: Räddningsmissionen kommenterar regeringens hemlöshetsstrategi

Förra veckan presenterade regeringen en strategi för hur Sverige ska motverka hemlöshet. Vi på Räddningsmissionen har under lång tid arbetat för att en sådan här strategi ska bli verklighet och är glada över att regeringen äntligen säger sig vilja ta hemlöshetsfrågan på allvar. 
 

Hemlöshet och social exkludering Social inkludering och migration Frukostcafé Vasa – för hemlösa och socialt utsatta 35:an – en säng för natten Socialt stöd och Socialt center hemlöshet
Läs mer