Julinsamling 

För barn, familjer och personer i utsatthet.  

 

I år får Räddningsmissionens traditionsenliga julklappsinsamling en ny skepnad. Istället för att samla in fysiska klappar har du i år möjlighet att ge bort presentkort i vår julinsamling. Trots att symboliken i att lämna julklappar är väldigt fin har vi i samråd med våra socialarbetare, som känner målgruppen som tar del av gåvorna, beslutat att presentkort är bättre än fysiska julklappar. När en person får ett presentkort får denne möjlighet att själv köpa en julklapp till exempelvis sitt barn. Att få välja själv, och ta egna beslut, visar på en egenmakt varje människa har rätt till i sitt liv. Genom att ge presentkort är du med och bidrar till både julklappar och självbestämmande för människor i utsatthet.

 

Frågor och svar om vår julinsamling

Vad samlar ni in i er julinsamling?

Vi samlar in fysiska presentkort, gärna från Nordstan eller Frölunda Torg. Presentkort till större shoppingcenter gör det möjligt för våra målgrupper att kunna handla precis det de själva vill och behöver utan flera mellanhänder.

Var kan jag lämna presentkort till er julinsamling?

Insamlingen av presentkort sker i entrén på Gothia Towers.

Samlar ni in fysiska julklappar?

Nej. Efter flera år av julklappsinsamling där vi mötts av ett fantastiskt engagemang från Göteborgarna, har vi nu låtit vår julklappsinsamling ta ny en form. Detta för att bättre kunna möta de behov som finns i våra verksamheter och ge målgruppen själva möjlighet att välja sin julklapp. Därför samlar vi från och med i år endast in presentkort. Detta beslut har tagits i samråd med våra socialarbetare som känner våra målgrupper bäst.  Vi hoppas att engagemanget kommer vara lika stort om inte större, för behoven är fortfarande stora i vår stad.

Vem får presentkorten?

Vi samlar in presentkort till Räddningsmissionens sociala verksamheter, som jobbar med familjer och individer i olika typer av utsatthet. Presentkorten kommer att ges till barn, ungdomar och vuxna genom våra verksamheter Solrosen, Agora, verksamheter som jobbar med personer som flytt kriget i Ukraina samt flera verksamheter som möter personer som lever i hemlöshet.

Vad händer om ni samlar in mer pengar och presentkort än ni behöver för presentkort inköp?

Det är alltid svårt att i förväg veta hur många presentkort och hur mycket pengar vi kommer samla den här tiden. Om vi samlar in mer än vi behöver i jul kommer vi dela ut detta till våra verksamheter som är beroende av gåvor även under andra tidpunkter på året. Det kommer bland annat gå till verksamheter som Solrosen, Agora och verksamheter som jobbar med personer i hemlöshet. 

Fick du inte svar på din fråga? 

Välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig.