Den bästa julklappen är den som går att dela

 

I år har Göteborgs Räddningsmission fått en fantastisk julklapp av en våra företagsvänner, Wallenstam AB. Wallenstam har beslutat att finansiera en renovering av lokalerna på Vasagatan 14 där vi har vårt café som serverar frukost för hemlösa och utsatta människor. I renoveringsgåvan ingår en köksrenovering och en uppfräschning av lokalerna i källarplanet där gästerna kan duscha och tvätta kläder.

– Vi är stolta över vårt långsiktiga samarbete med Göteborgs Räddningsmission och vet att där gör vårt bidrag skillnad. Räddningsmissionen arbete är viktigt och värdefullt för många människor som lever i hemlöshet och utanförskap, därför går en del av vår julgåva i år till Räddningsmissionens café för hemlösa på Vasagatan, säger Elisabeth Vansvik, kommunikationsdirektör på Wallenstam. 

 Patti Hansén som är verksamhetsledare på caféet är strålande glad över julgåvan från Wallenstam.
– Vi är så lyckliga, säger han. I nuläget har caféet fler gäster än någonsin och behoven är stora. Samtidigt gör detta att våra lokaler slits hårdare. Köket har varit underdimensionerat och duschen i källaren är verkligen i behov av en uppfräschning.

 Wallenstam är den äldsta av alla företagsvänner och var i princip med och startade Göteborgs Räddningsmission för 65 år sedan.
– Vi är verkligen glada och tacksamma över vårt samarbete, förklarar Joachim Lundell som är insamlingsansvarig. Wallenstam har stöttat oss i vått och torrt och är en möjliggörare för vårt arbete. Man känner verkligen att deras engagemang är äkta och att det finns ett stort hjärta hos dem, oavsett om det gäller att skjuta till resurser som i det här fallet, eller andra insatser i form av volontärtimmar på Liseberg, att hjälpa till vid olika event och att bjuda med oss i deras sammanhang.

Patti Hansén menar också att renoveringen kommer att uppskattas av gästerna.
– Gästerna är så väl värda detta. Vi vet att caféet är en oas för våra gäster. Här finns möjlighet till en lugn stund i en annars kaotisk vardag. Gemenskapen som finns här är mycket speciell och det känns fantastiskt fint att kunna bjuda in dem till en fin och fräsch miljö.

 Renoveringen kommer att genomföras någon gång i början på 2018.