Konst som gör skillnad för kvinnor i utsatthet

15 mars, 2022

Räddningsmissionen möter dagligen kvinnor som lever i utsatthet och utanförskap, men som trots det har en otrolig styrka inom sig. För att uppmärksamma dessa kvinnor valde konstnärerna Hanna Ekegren och Karolina Palmér samband med internationella kvinnodagen måla och skänka en tavla till förmån för Räddningsmissionen. Tavlan auktionerades ut för 20 600 kr!

”Att samlas under ordet styrka, som en symbol för de kvinnor som i livet tvingats hitta en styrka som går utanpå allt annat för att försvara sig själva och sina barn, för att komma vidare och hitta stabilitet och glädje igen, kändes viktigt.”, säger konstnärerna.

Karolina Palmér och Hanna Ekegren är två heltidskonstnärer, vänner och kollegor baserade i Kungsbacka och Göteborg. De vill göra skillnad och hjälpa så att livet blir lite bättre för kvinnor i utsatthet, vilket resulterade konstverket "Styrkan" som såldes för 20 600 kr till förmån för Räddningsmissionens arbete.

Karolina och Hanna är väldigt nöjda över resultatet.
"Vi är jätteglada över ett lyckat samarbete tillsammans med Räddningsmissionen och att auktionen inbringade hela 20 600 kr till något som ligger oss varmt om hjärtat. Vi hoppas att bidraget hjälper till att göra skillnad för kvinnor i utsatthet" säger konstnärerna.

Att uppmärksamma internationella kvinnodagen den 8 mars genom initiativet kändes självklart för Hanna och Karolina. De vill visa på styrkan i att gemensamt kämpa för allas rätt att leva ett liv utan våldsamma inslag.

“Vi valde att använda oss av en lite dovare färgskala som bildar en symbolisk fond till motivet. En bakgrund där oro, sorg, vilsenhet och ibland ilska hittar sin plats. Kvinnorna och barnen på bilden dansar fria i sina rörelser, fria tillsammans och fria i att äntligen kunna välja väg. Styrkan i dansen blir en grogrund till glädje och livsvilja, samtidigt som det krävs stor styrka att trots utsatthet orka och våga ge sina barn en tro på att dans och glädje har en given plats i allas liv.”, berättar konstnärerna.

 

Insamling