Testamente - Låt hoppet leva vidare 

Genom att skriva in Räddningsmissionen i ditt testamente, kan du skapa hopp för människor i utsatthet även i framtiden.

Skriv testamente online

 

Lawly och Räddningsmissionen gör det enkelt för dig att skriva ditt testamente

Som gåvogivare är du stommen i hela vårt arbete. Du är en ljusbärare, möjliggörare och hjälpande hand längs vägen för de som behöver det mest. När du ger en testamentegåva kan fler människor i utsatthet få hjälp; tack vare engagemang som ditt kan vi tillsammans skapa en varmare stad, även i framtiden. Det är enkelt att skriva in Räddningsmissionen i ditt testamente. Du väljer själv hur mycket du vill ge och vad du vill ge.

 

 

Allt fler väljer att inkludera en gåva i sitt testamente

En gåva i ditt testamente kan vara pengar, värdepapper eller till exempel en fastighet. Du kan vara trygg med att vi förvaltar din gåva på bästa sätt så att den går till rätt ändamål.

En del av kvarlåtenskapen  

Värdepapper, aktier eller fonder

Fastigheter och bostadsrätter  

Valfritt gåvobelopp

Boka kostnadsfritt möte

Få svar på dina frågor först. Boka ett inledande samtal och få 15 minuters gratis rådgivning av en jurist från Lawly.

Boka samtal hos Lawly

Skriv testamente online

Skriv ett personligt anpassat och juridiskt korrekt testamente kostnadsfritt via Lawlys tjänst.

Upprätta testamente nu 

Upprätta testamente online - så går det till:

Svara på frågor

Men hjälp av några frågor skapas ett personligt testamente anpassat efter din situation. 

En jurist upprättar avtalet

En neutrala jurist från Lawly finns med hela vägen och ser till att ditt testamente blir juridiskt korrekt och precis som du vill ha det. 

Avtalet levereras

Ladda ner testamentet direkt eller välj att få det hemskickat. Underteckna och bevittna enligt instruktionerna - klart! 

 

Om Lawly

Lawly är en digital juristbyrå specialiserade inom familjerätt och testamenten. Med hjälp av deras tjänst kan du enkelt skriva ett personligt anpassat och juridiskt korrekt testamente på din dator, läsplatta eller mobil. Om det uppstår några frågor medan du fyller i testamentet finns deras jurister tillgängliga i chatten eller via telefon.

Du blir guidad hela vägen och får veta hur du ska göra med underskrift, bevittning och förvaring. Känner du dig osäker på något kan du alltid boka ett kostnadsfritt inledande möte där du får 15 minuters gratis juridisk rådgivning. Läs mer om Lawly här.

 

 

Juridiska frågor till Lawly?

Frågor till Räddningsmissionen?

Vanliga frågor och svar om testamenten

Vad är ett testamente?

Ett testamente är en handling där du skriver vad som ska hända med din kvarlåtenskap den dag du går bort. Du kan till exempel skriva in att en person eller organisation ska få en särskild sak eller en viss andel av arvet. Du kan också skriva villkor som ska gälla för det som någon ärver.

När bör jag skriva ett testamentet?

Många funderar på att skriva ett testamente men känner sig obekväma och tänker att det där gör jag senare. Det är fullt förståeligt.

Men ett testamente är bra att ha oavsett ålder. Det kan behövas för olika faser i livet och bör betraktas som ett levande dokument. När du väl upprättat ditt första testamente är det enkelt att sen göra ändringar om omständigheterna förändras för dig och din familj. Det viktigaste är du skriver det nu när du funderar på det, så det blir gjort.

Kan jag skriva ett testamente själv?

Ja, men det är inget en jurist rekommenderar. Vissa saker är det helt enkelt säkrast att ta hjälp av en fackman för att vara säker på att det blir korrekt gjort. Via Lawlys tjänst kan du dessutom vara trygg med att du får ett testamente som är anpassat efter din personliga situation.

Vad kan jag testamentera?

Om du inte har några barn kan du i princip testamentera bort hela arvet efter dig. Om du har barn har de alltid rätt till att få sin laglott. Laglotten är i regel hälften av allt du äger.

I ditt testamente kan du fördela dina tillgångar hur du vill. Det kan vara fastigheter, värdepapper, pengar och möbler eller föremål. Kom ihåg att du kan ändra i ditt testamente när du vill, eller skriva ett nytt.

Hur vet jag om testamentet är giltigt?

För att testamentet ska vara giltigt ska det vara korrekt formulerat, underskrivet och bevittnat. Du kan därför påbörja och avsluta ditt testamente i lugn och ro. Uppstår det frågor eller funderingar längst vägen kan du alltid pausa och återuppta senare. Testamentet är inte helt färdigt förrän du skrivit under och fått det bevittnat.

Beställ hem gratis information om att skriva testamente

Om du vill få information hemskickad kan du beställa var gratis testamentebroschyr. Där kan läsa mer om hur testamenteskrivning fungerar. För att beställa hem den kostnadsfria broschyren fyll i dina uppgifter här nedan.

Namn
Adress

Berättelser

Ett enkelt liv som som fick betyda mycket

I början av sommaren 2019 avled Martin Grelsson hemma i lägenheten i Hammarkullen. Han blev 51 år. Trots att han levde ett enkelt liv lämnade han efter sig en stor summa pengar som Räddningsmissionen har fått ta del av. Här berättar storebror Urban om Martin. 

Läs mer

Så skriver du testamente

Det är lätt att skriva ett testamentera. Men några formella krav behöver uppfyllas:

• Du måste datera och underteckna ditt testamente själv, och signaturen måste bevittnas av personer som närvarar när du undertecknar. Dessa personer får inte vara släkt med dig eller vara inkluderade i ditt testamente och de måste vara minst 15 år. Du behöver inte visa dem vad du skrivit, men du måste tala om att det är ett testamente de bevittnar.

• Om du behöver hjälp med att skriva testamentet korrekt kan du vända dig till någon som arbetar med arvsrätt; en advokat, din bank eller en större begravningsbyrå. Det är viktigt att du söker hjälp hos en sakkunnig person om du är tveksam. Tack vare vårt samarbete med Lawly kan du få kostnadsfri rådgivning via telefon. För att boka möte klicka här

• Förvara ditt testamente på en säker plats. Till exempel i Livsarkivet, Testamentsbanken eller Vita arkivet.

• Om du väljer att inkludera Räddningsmissionen i ditt testamente behöver du uppge organisationsnumret: 857202-5974

Du bestämmer hur mycket du vill ge i din testamentegåva och vi hjälper dig genom processen. Hör av dig till oss om du funderar på eller vill skriva in Räddningsmissionen i ditt testamente.