Alla våra verksamheter

Alla våra verksamheter

I hjärtat av Göteborg driver Räddningsmissionen ett jourboende för hemlösa. Hit kommer män och kvinnor i alla åldrar som saknar bostad.

Ett centralt beläget gruppboende för människor med psykiska funktionshinder. Vi erbjuder åtta egna lägenheter i hemlik miljö med gemenskap, aktiviteter, delaktighet och stöd i vardagen.

Vi serverar en rejäl frukost, med allt från gröt till ägg och macka. Våra gäster har möjlighet att sköta sin hygien och tvätta sina kläder. Vi delar också ut kläder och skor ur förrådet av skänkta plagg.

Vi vill lyfta fram det positiva och det friska. Varje människa har intressen och förmågor som de av olika skäl inte förmår förverkliga. Vi vill hjälpa deltagarna fram till ett aktivare liv. Friskvården riktar sig till personer som lever i hemlöshet.

Våra pastorer arbetar på fängelser och häkten för att möta de intagnas behov av personliga samtal och ge vägledning i etiska och existentiella frågor.

Karibu är en mötesplats för barn kring musik och kultur i Bergsjön. Verksamheten är ett gemensamt projekt mellan Göteborgs räddningsmission och Svenska kyrkan i Bergsjön.

Vi erbjuder missbruksrehabilitering med sysselsättning och strukturerade samtal som grund.

För dig som är barn eller tonåring och har eller har haft en förälder eller en annan familjemedlem i häkte, fängelse eller i kontakt med frivården. Du som är förälder eller anhörig är också välkommen.

Ett tryggt aktivt gruppboende för vuxna med psykiska funktionshinder. Boendet ligger centralt i Majorna med närhet till affärer, caféer och vacker natur i Slottskogen.
Vi har personal dygnet runt.

VasaBo är ett boende utan stöd för hemlösa ensamstående och par. Boendet ligger centralt i Göteborg omgivet av kollektivtrafik och livsmedelsbutiker. De som bor hos oss sköter sig själva och har eget ansvar för sin vardag.