Barn och Familj

Fadder är ett volontärt uppdrag utan ekonomisk ersättning. Uppdraget vänder sig till ensamkommande ungdomar mellan 14-18 år som bor på ett boende med personal.

För dig som är barn eller tonåring och har eller har haft en förälder eller en annan familjemedlem i häkte, fängelse eller i kontakt med frivården. Du som är förälder eller anhörig är också välkommen.

Karibu är en mötesplats för barn kring musik och kultur i Bergsjön. Verksamheten är ett gemensamt projekt mellan Göteborgs räddningsmission och Svenska kyrkan i Bergsjön.

Vårt familjecenter finns i Betlehemskyrkan i Göteborg. Här möter vi barn, unga och familjer som inte har tillgång till de offentliga sociala trygghetssystemen.

Vår egen studio och musikskola. Rytmen, dansen, sången och musiken får oss att öppna upp för de goda krafter som alltför ofta får leva inlåsta.

Barnrättsäventyret är en utbildningssatsning för barn på Björlanda prästgård som sker i samarbete med Erikshjälpen.

Här hittar du mer information kring vår familjehemsverksamhet. Här finns information till dig som vill engagera dig som familjehem samt till socialtjänsten som placerar.

Barn i Göteborg har inte samma möjligheter att lyckas med sin skolgång. Därför skapar vi projekt i närområdet i samverkan med andra och utvecklar idéer om hur vi kan arbeta för att stödja Göteborgs socio-ekonomiskt utsatta områden med skolan som nav.

Öppet Hus är en mötesplats på torsdagar dit du kan komma som vuxen, ungdom eller familj. Det är en plats för möten, samtal, språkträning, aktiviteter, fika och där du också kan lära dig något nytt! Du kan komma hit en stund eller stanna hela kvällen!