Hemlöshet & social exkludering

Vi finns för de kvinnor som är i riskzonen för att utnyttjas sexuellt, som utnyttjats i prostitution, pornografi, sålt sexuella tjänster eller utsatts för människohandel för sexuella ändamål.

I hjärtat av Göteborg driver Räddningsmissionen ett jourboende för hemlösa. Hit kommer män och kvinnor i alla åldrar som saknar bostad.

Vi serverar en rejäl frukost, med allt från gröt till ägg och macka. Våra gäster har möjlighet att sköta sin hygien och tvätta sina kläder. Vi delar också ut kläder och skor ur förrådet av skänkta plagg.

Med hjälp av de kreativa gruppaktiviteterna vill vi ge hemlösa möjligheten att utifrån sina egna upplevelser undersöka socialpolitiska begrepp som t.ex. rättvisa, förtryck, utanförskap eller demokrati.

Vi vill lyfta fram det positiva och det friska. Varje människa har intressen och förmågor som de av olika skäl inte förmår förverkliga. Vi vill hjälpa deltagarna fram till ett aktivare liv. Friskvården riktar sig till personer som lever i hemlöshet.

VasaBo är ett boende utan stöd för hemlösa ensamstående och par. Boendet ligger centralt i Göteborg omgivet av kollektivtrafik och livsmedelsbutiker. De som bor hos oss sköter sig själva och har eget ansvar för sin vardag.

Vi söker dig som har outnyttjade kvadratmetrar som kan förvandlas till ett hem under minst ett år, men gärna två års tid.

BjörlandaBo är ett boende utan stöd för hemlösa barnfamiljer på en lantgård nära natursköna Björlandakile. Boendet drivs i ett ramavtal med Göteborgs Stad. Familjerna som bor i boendet sköter sig själva och har ansvar för sin vardag.