Vi söker knattereportrar!

Tycker du om att skriva? Gillar du att ta biler? Är du intresserad av att veta hur andra människor har det? Är du nyfiken på hur det är att hjälpa människor som har det svårt? Går du i mellanstadiet eller högstadiet? Då kanske du vill bli en av våra knattereportrar!

Under våren kommer vi göra en tidning av barn, för barn om vårt sociala arbete i Göteborg och om hur det kan se ut att leva som t.ex. hemlös eller flykting i vår stad. Vi söker nu 5–6 barn som vill vara med och skapa en redaktion för tidningen.

Vi kommer att ses vid några tillfällen under februari och april och tillsammans jobba fram en tidning. Reportrarna är med i hela processen, från planering till intervjuer, fotografering och textskrivning. Du behöver inga förkunskaper, vi kommer att ha en tidningsskola där vi lär oss hur man gör en tidning där du får träffa personer som är proffs på bild och text. Kanske gör vi också ett studiebesök på en riktig tidningsredaktion.

VILL DU VARA MED? Skriv ett brev till oss och berätta lite om dig själv och varför du är intresserad att vara med i vår redaktion. Berätta också varför du gärna vill ta reda på mera/skriva om hemlöshet/flyktingar/utanförskap.

Maila brev och kontaktuppgifter till oss senast den 28/1 knatteredaktionen@raddningsmissionen.se

display-none