Donera julmat

ResursRätt hämtar ert överskott av julbord och julmat – snabbt, smidigt och alltid med full kontroll på livsmedelssäkerheten.

Tack för att ni vill donera er överblivna mat till oss!

Här är information om vilken mat vi kan ta emot och vad vi behöver veta om maten som skänks. Allt för att det ska bli så smidigt och enkelt som möjligt. Maten ni donerar till oss kommer gå till Räddningsmissionens interna verksamheter genom ResursRätt.

Läs mer om ResursRätt

Krav för mottagande av mat:

  • Maten ska komma från företag eller storkök, ej privatpersoner. 
  • Vi behöver minst två dagars framförhållning för att säkra att er donation kommer till behövande.
  • Kylkedjan behöver garanteras. Vi hjälper gärna till med info hur detta kan säkras vid transport. Önskvärt är att ni levererar maten efter överenskommelse med kontaktpersoner nedan. 
  • Tillagad mat ska vara uppmärkt, antingen på emballage eller på en samlad lista.
  • Inget som doneras får ha kontaminerats med bakterier eller allergener om det inte framgår i allergiinfo. Vi kan inte ta emot brutna förpackningar om det inte hanterats enligt regelverket.

Information/uppmärkning av:

Tillagad mat som inte varit ute bland gäster eller på buffé

  • Produktnamn samt innehåll.
  • Var råvaran är inhandlad.
  • Bäst före-datum samt datum när produkten tillagades.
  • Har maten värmts upp efter den tillagats så vill vi veta detta, samt om den kylts ner i godkänt nedkylningsskåp.

Råvaror med ej slutna förpackningar

  • Produktnamn samt innehåll.
  • Var råvaran är inhandlad.
  • Bäst före-datum.
  • Råvaran ska vara förpackad på ett matsäkert sätt.

Råvaror som ligger i obruten originalförpackning

  • Produktnamn samt innehåll.
  • Var råvaran är inhandlad.
  • Bäst före-datum.

Om den mat ni vill donera uppfyller ovan beskrivna punkter, eller om ni har andra frågor är ni varmt välkomna att kontakta oss!