Berättelser och artiklar

Vår verksamhet är full av historier, människoöden och berättelser. Här kan du läsa några av dem och ta del av Räddningsmissionens arbete och uppdrag.

 

Berättelsen om Mirjam

”Ingen kan se på någon annan vad deras liv har innehållit. Alla får vi möta svårigheter i livet, även om du Mirjam har fått mer än din beskärda del”.

Helena Lindroos, Agora kvinnoverksamhet, berättar om kvinnan Mirjam.

Läs mer
Jag har tänkt så många gånger: vad skönt att ni finns!

Efter år av missbruk och hemlöshet har Viking nu en egen bostad och är drogfri. Trots att livet nu har ordnat upp sig och ljusnat besöker han ofta frukostcaféet. 

"Jag har hängt här på caféet i över 20 år. Här är det fokus på människan. Det är alltid skönt att veta att man har någon att prata med när det verkligen är kris. Jag har tänkt så många gånger: vad skönt att ni finns!"

Läs mer
70 år av utmaningar och framgångar

Med anledning av Räddningsmissionens 70-årsjubileum det bjöd vi in tidigare ledare och direktorer tillsammans med vår nuvarande direktor till vårt Frukostcafé. Över en kopp kaffe blev det ett intressant samtal och kärt återseende. 

Läs mer
"MatRätt har blivit min räddning"

De ökande priserna i matbutiker gör det tufft för människor som redan innan hade det svårt att få det att gå ihop ekonomiskt. En av våra nya medlemmar är Linda, hon berättade för oss vad det betyder att få komma till MatRätt.

Läs mer