Berättelser och artiklar

Vår verksamhet är full av historier, människoöden och berättelser. Här kan du läsa några av dem och ta del av Räddningsmissionens arbete och uppdrag.

 

Ledare: Ett engagemang som bär

En förmiddag i februari ägnar jag och en kollega oss åt något vi drömt om länge: läser arkiverat material från Räddningsmissionens barndom. En ledare av Emil Mattsson.

Läs mer
Med engagemanget i blodet

Wallenstam AB är en trogen företagsvän och CSR-partner till Räddningsmissionen. Här berättar VD Hans Wallenstam om motivet till engagemanget och hur företaget ser på sitt samarbete med Räddningsmissionen.  

Läs mer
Kärlekens väg

På många vis har jag förstört hennes liv.
Ändå vet jag, hon älskar mig.

En krönika av Ruben Johansson, fängelsepastor och själavårdare.

Läs mer
Hej Carina, butikschef på MatRätt!

Det här är Carina Björk, butikschef på MatRätt i vår butik på Flatås Torg. Vi har träffat Carina för att lära känna henne lite mer och höra om hur hon tycker det är att arbeta på MatRätt.

Läs mer
Mödrar

Två kvinnor möts på BB. En nyförlöst och en erfaren familjehemsmamma som själv vet hur det är att föda barn och hur skörstark man är efteråt. Den utsattheten kan hon relatera till. Men den utsatthet som innebär att socialtjänsten är orolig för om ditt sug efter droger kommer vara starkare än förmågan att skydda ditt barn har hon inte upplevt.

Läs mer
En student och två morfar

Om ett rörande möte vår familjehemskonsulent Emmeli fick vara med om under en studentfest för en ungdom som bor i ett av Räddningsmissionens familjehem. 

Läs mer
"Det kunde lika gärna varit jag"

Ari Peking Skov Hansen är behandlingsassistent på akutboendet Ability. Efter 25 år av missbruk vet han om någon vad det innebär att göra en lång resa och att förändring måste komma inifrån. I arbetet på Ability har han kunnat dra nytta av dessa erfarenheter. 

Läs mer
Friska gemenskaper och sunda rutiner

En plats där alla är välkomna. Där fokus läggs minst lika mycket på den psykiska hälsan som den fysiska styrkan. Där vänskaper bildas och nya riktningar i livet utstakas. Den platsen finns, och går under namnet Räddningsmissionens Friskvårdscenter. 

Läs mer