Samarbeta med Räddningsmissionen

Ett engagemang där alla är vinnare 

Ge en företagsgåva

Två medarbetare på Räddningsmissionens frukostcafé välkomnar en gäst i dörren.

Våra företagspaket

Vi är glada och tacksamma för alla företagsvänner och alla typer av samarbeten vi har med olika företag. Stora som små. Alla kan göra något och alla behövs! 

Engagera er på det sätt som passar er bäst. Bli strategisk partner, företagsvän eller företagsvolontärer. Har ni egna idéer om hur ni vill engagera er? Tveka inte att kontakta oss!

Företagspaket

Strategisk Partner - våra största gåvogivare

Vi skapar tillsammans med er ett strategiskt partnerskap som levererar värde för alla parter – för er, för Räddningsmissionen och inte minst för de människor som idag lever i utsatthet i Göteborg. Genom att bli strategisk partner kan vi tillsammans arbeta för att göra Göteborg lite varmare för alla! 

Välkommen att kontakta oss så skräddarsyr vi ert paket tillsammans!

Bli strategisk partner

Företagsvän Guld - från 75 000 kr

Bli företagsvän Guld och få:

 • Årligt tack i GP med företagsnamn
 • Diplom 
 • Möjlighet till volontäruppdrag
 • Digitalt nyhetsbrev
 • Tidningen Din nästa 4 ggr per år
 • Större logga på vår hemsida
 • Digital banner till hemsida/email
 • Företagsfrukost
 • Taggade i tackinlägg i sociala medier
 • Besök eller föreläsning med personal från Räddningsmissionen
 • Årligt tack via LinkedIn och Facebook

Bli företagsvän Guld

Företagsvän Silver - från 40 000 kr

Bli företagsvän Silver och få:

 • Digitalt diplom 
 • Tidningen Din nästa 4 ggr per år
 • Årligt tack i GP med företagsnamn
 • Digitalt nyhetsbrev 
 • Liten logga på vår hemsida
 • Digital banner till hemsida/email
 • Företagsfrukost
 • Årligt tack via LinkedIn och Facebook

Bli företagsvän silver

Företagsvän Brons - från 15 000 kr

Bli företagsvän Brons och få:

 • Digitalt diplom 
 • Tidningen Din nästa 4 ggr per år
 • Digitala nyhetsbrev
 • Företagsnamn med länk på vår hemsida
 • Företagsfrukost
 • Årligt tack via LinkedIn och Facebook

Bli företagsvän brons

Tre exempel på samarbeten

Peab

Wallenstam

Lekolar

Strategiska partners

Våra största gåvogivare med ett extra stort engagemang för vår organisation.

Bli Strategisk Partner

Alexanderssons är ett familjeföretag med hjärta för sina hyresgäster. Alexanderssons förvaltar och hyr ut fastigheter för bostäder, kontor och butiker. Visionen om att erbjuda sina hyresgäster ett tryggt, säkert och trivsamt boende bygger på engagemang - ett engagemang som inte stannar där. Genom sitt långa partnerskap med Räddningsmissionen stöttar Alexanderssons utsatta människor på vägen mot ett eget hem.

Beiersdorf är ett globalt hudvårdsföretag med över 150 internationella dotterbolag. Med 130 års historia i ryggen har Beiersdorf varit drivande inom forskning och utveckling av innovativa produkter och varumärken. Beiersdorf vet att handlingar betyder mer än ord. Därför är det inte förvånande att företaget använder sina möjligheter att göra skillnad - inte minst genom sitt trofasta samarbete med Räddningsmissionen.

Vi känner alla igen den - BIC:s kulspetspenna, BIC Cristal. Målet var att skapa något enkelt och pålitligt som möter ett grundläggande behov hos människor. Denna vision är ledstjärnan i allt som BIC gör. Vi är därför stolta att BIC har skrivit under ett partnerskap med Räddningsmissionen. Genom sina insatser bidrar de bland annat med material till flera av våra verksamheter.

Didriksons har alltid stått fast vid sin grundidé: att tillverka funktionella plagg som håller människor torra oavsett väderlek. Deras filosofi är att inte utmana elementen - utan anpassa sig till dem. Det speglar sig i deras funktionella, hållbara och tidlösa kläder designade för dam, herr och barn. Didriksons har också spridit mycket värme genom att skänka vinterjackor till medmänniskor i utsatthet. 

Med ledorden tillit, engagemang och professionalism bedriver Elof Hansson internationell handel med skogs-, industri- och konsumentprodukter över hela världen. De investerar också i, och utvecklar, fastighetsprojekt. Elof Hansson är en pålitlig företagsvän som har varit med och tillfört resurser och volontärtimmar i våra verksamheter under många år. Det är vi mycket tacksamma för!

Essity är ett ledande globalt hygien- och hälsobolag som erbjuder produkter och tjänster som underlättar vardagen. TORK, Libero, Libresse och TENA. Det är några av varumärkena som Essity har skapat genom sin vision att öka människors välbefinnande. Essity har i många år stöttat Räddningsmissionens verksamheter med gåvor i form av hygienprodukter. I dag är de även en uppskattad samverkanspartner till våra MatRätt-butiker.

Med över 90 år i branschen vet Fristads vad som krävs för att erbjuda högkvalitativa arbetskläder. Tillsammans med Hultafors Group har Fristads Europas och Nordamerikas starkaste utbud av personlig skyddsutrustning. Målet är att leverera säkerhet och bekvämlighet från lagergolvet till byggarbetsplatsen. Räddningsmissionen är mycket glada att samverka med Fristads som bland annat bidrar med varma kläder till de som lever i hemlöshet.

Greencarrier är ett internationellt logistikföretag med bas i Göteborg. De har stort fokus på sin värdegrund: att vara ansvarsfulla och hållbara i allt de gör. Deras vision är att skapa en mer hållbar morgondag, och deras uppdrag är att utmana marknaden med nya och mer hållbara logistiska lösningar. Deras vilja att bidra till förbättring och utveckling syns tydligt i deras engagemang för Räddningsmissionen.

Göteborgs-Posten är Västsveriges största morgontidning som fokuserar på nyhetshändelser i Göteborg och Västsverige. Med den tydliga målbilden att vara vass, sann och trovärdig bidrar de till en journalistik som gör skillnad. GP är en ovärderlig partner för Räddningsmissionen när vi genomför insamlingsaktiviteter, annonskampanjer och annat utåtriktat arbete.

Impact Arena är ett HR-konsultbolag som stöttar mindre, ofta snabbväxande företag. Det handlar om allt ifrån företagskultur, organisation och ledarskap till alla andra frågor som dyker upp när företaget växer. Visionen - att skapa hållbara lösningar för både företag och deras medarbetare - går inte att ta miste på. Räddningsmissionen samverkar med stor glädje med Impact Arena i flera sammanhang!

Lekolar drivs av att väcka lusten att lära och få varje barn att blomma. Denna starka drivkraft har gjort att de i dag är marknadsledare i Norden på pedagogiska hjälpmedel, leksaker, inredning och förbrukningsartiklar till skolor och förskolor. Engagemanget visar sig också genom Lekolars insatser för att rusta Räddningsmissionens Communityskolor med kvalitetsmöbler. Detta är något som vi på Räddningsmissionen uppskattar mycket!

Sedan 1923 har Liseberg fått miljontals människor att skratta, umgås och skapa oförglömliga minnen i nöjesparken. Lisebergs hjärta klappar även för de barn och unga som befinner sig i en socialt utsatt situation. Tack vare vårt långvariga samarbete med Liseberg kan vi bland annat erbjuda en heldag i parken för barnfamiljer och unga som annars inte har möjlighet att besöka parken.

Maxomorra är ett varumärke för de många människorna. Maxomorra vill att så många som möjligt ska få tillgång till ekologiska barnkläder med kvalitet, funktion och härlig design. Maxomorra bidrar genom att donera stora mängder barnkläder till MatRätt som sedan kan köpas av MatRätts medlemmar till ett mycket förmånligt pris. Det är vi glada för!

MediaKonsult är en produktions- och contentbyrå med eget tryckeri. Ja, en komplett mediebyrå helt enkelt! Inom en bredd områden lyckas de fånga det nära. De kan bland annat stoltsera med sin tidning Hallå som innehåller en brinnande lokaljournalistik. MediaKonsult producerar även lokala livsstils- och bostadsmagasin och flera B2B-tidningar och kundtidningar. Genom att låta Räddningsmissionen annonsera kostnadsfritt bidrar MediaKonsult till att vi effektivt kan nå ut med viktiga kampanjer och rikta resurserna där de behövs mest.

NA-KD är ett världsledande företag inom mode och e-handel. De har gjort sig kända för att gång på gång bryta ny mark inom sin bransch. Kreativa samarbeten, moderna produkter och ett stort medmänskligt engagemang och ansvarstagande - det är några av ledorden bakom deras framgångar. Det sistnämnda har vi själva kunnat se på nära håll genom deras fantastiska insatser för våra verksamheter Agora och MatRätt.

Med en historik som sträcker sig ända till 1935 vet advokatbyrån NORMA vikten av att hitta nya vägar framåt. Med fokus på affärsjuridikens huvudsakliga områden utmanar NORMA gamla sanningar. Deras mål är tydligt utstakat: att möjliggöra för såväl människor som företag att nå sin fulla potential - att inte bara växa, utan blomstra. Det har vi på Räddningsmissionen tagit del av på nära håll bland annat genom juridisk rådgivning i olika frågor. 

Nudie Jeans grundades 2001 i Göteborg och har visat att det går att kombinera ekologisk hållbarhet, socialt ansvarstagande och rock’n’roll. Nudie Jeans har aldrig tvekat på att ställa upp, exempelvis när vi har haft ett stort behov av jeans till människor som lever i hemlöshet och utsatthet. Det är ett företag att lita på och som ger med hela hjärtat!

Bostäder, skolor, förskolor, äldreboenden, idrottsarenor och bibliotek. Ja, hela samhällen har under årens lopp sett dagens ljus tack vare Peab! Genom öppenhet, respekt, gemenskap och en familjär känsla har Peab blivit det lokala företaget med stora bolagets resurser. Att företaget lever upp till sitt mål att vara ledande inom samhällsansvar visar sig bland annat i deras olika initiativ för att stötta Räddningsmissionen.

Wallenstam är en av Räddningsmissionen stora stöttepelare. Redan när Räddningsmissionen startade för mer än 70 år sedan visade Lennart Wallenstam, grundare av Wallenstam, att företaget gör mer än förvaltar fastigheter. Sedan dess har företaget - med sin filosofi att om man har möjlighet ska man hjälpa andra som har det svårt - bidragit med allt ifrån boendelösningar till ekonomiska bidrag.

WSA, Wesslau Söderqvist Advokatbyrå, har genom sin gedigna historia en bred kompetens inom traditionella rättsområden och ett imponerande kontaktnät både på hemmaplan och internationellt. Det har också bidragit till deras insikt om vikten av att ta ett helhetsgrepp om varje uppdrag. Att WSA är en stabil partner har Räddningsmissionen fått ta del av genom deras stöd i olika juridiska frågor.

Företagsvän Guld

Företag som årligen skänker minst 75 000 kr till Räddningsmissionen.

Läs mer och bli Företagsvän Guld

Menigo levererar mat, utrustning och kunskap inom restaurang, servicehandel och storkök. Menigo är medfinansiär och samarbetspartner kring vår social supermarket, MatRätt.

Olbers Förvaltnings AB

Företagsvän Silver

Företag som årligen skänker minst 40 000 kr till Räddningsmissionen.

Läs mer och bli Företagsvän Silver

Företagsstöd genom volontärskap

Att erbjuda dina medarbetare att vara volontärer en dag per år skapar ett äkta engagemang för sociala frågor. Vi har också behov av frivilligkrafter med spetskompetens som till exempel jurister, läkare, frisörer, massörer, kockar och så vidare. Ett uppdrag kan vara förlagt vid ett enskilt tillfälle eller ske löpande under en längre tid.

Vill ditt företag göra en insats som företagsvolontärer? Kontakta oss så hittar vi ett engagemang som passar er.

Nyheter

Räddningsmissionens Communityskola inreds med återbrukade möbler från Lekolar

I augusti öppnar Communityskolan Tynnered vid Opaltorget. Räddningsmissionens första skola som genom goda samarbeten med universitet, näringslivet och närområdet syftar till att ge eleverna de bästa förutsättningarna för en god framtid. Företaget Lekolar går nu in och stöttar initiativet med återbrukade möbler till ett värde av 500 000 kr.

Räddningsmissionens Communityskola Företag
Läs mer
Kulturlabbet hjärta Hede

På vår verksamhet Kulturlabbet kryllar det av kreativa individer. När Hede Fashion Outlet hörde av sig och ville skänka kläder som Kulturlabbet kunde jobba med för att sedan skapa en utställning - blev svaret ja.

Daglig verksamhet Kulturlabbet Daglig verksamhet Kulturlabbet Företag
Läs mer