"Det är givande för båda parter och en möjlighet att göra något gott för sina medmänniskor"

4 oktober, 2018

Under företaget BIC:s satsning Global Education Week fick vi på Räddningsmissionen glädjen att ta emot att gäng volontär på vår läxhjälp i Sjumilaskolan och Lövegärdesskolan. Vi ställde några frågor till Malin som jobbar på BIC hur det var att vara volontär. 

Varför blev du volontär?

Min arbetsgivare BIC har ett globalt projekt att främja barns utbildning. Här i Göteborg har vi valt att arbeta tillsammans med Räddningsmissionen i detta och alla anställda är volontärer under oktober månad.

Vad fick du göra?

Jag var läxhjälp för sjundeklassare på Lövgärdesskolan. Varje tisdag kan barnen ta med sina läxor dit för att få studiero och hjälp med läxan.

Hur var det att vara volontär? Var det som du tänkte dig?

Det var en jättebra upplevelse. Det var givande och roligt att möta barnen. Min uppfattning är att det verkligen behövs ett forum där man både kan få lugn och ro och kan vända sig till en vuxen. Det gav mig perspektiv och öppnade mina ögon att behovet är ännu större än vad jag tidigare förstått. Jag blev chockad över att så många som 75 % på skolan inte klarar godkända betyg för att kunna gå vidare till gymnasiet.

Vad skulle du säga till någon som aldrig varit volontär?

Din insats gör skillnad! Hjälpen är otroligt välkommen och även om du inte gjort något liknande tidigare är det inget hinder. Det är givande för båda parter och en möjlighet att göra något gott för sina medmänniskor.

Kan du tänka dig att göra detta igen?

Absolut! Att vara på plats på just läxhjälpen varje vecka har jag inte möjlighet till på grund av mina arbetstider, men jag engagerar mig gärna i andra aktiviteter. Det finns ett stort behov och detta har fått mig att förstå att fler volontärer behövs.

 


Är ditt företag intresserade av att göra en insats som företagsvolontärer? Läs mer här och tveka inte att ta kontakt med oss!

Communityarbete Studiestunden Volontär Företag