Hej Alicia, volontär på Maträtt!

“Jag ville göra skillnad i verkligheten, det känner jag verkligen att jag kan göra här!” Så säger Alicia som är volontär på MatRätt på Wieselgrensplatsen! Till vardags pluggar hon sociologi på universitetet, men en dag i veckan är hon på MatRätt. Vi ställde några frågor till henne om varför hon är volontär.
 

Varför är du volontär på MatRätt? 

"Jag ville göra något mer än att plugga, jag ville göra skillnad i verkligheten! Det känner jag verkligen att jag kan göra här. MatRätt gör stor skillnad för människor i ekonomisk utsatthet. Och till skillnad från att få mat från en matutlämning tror jag att många känner en värdighet i att få gå och handla själv. Man behöver inte vara tacksam här utan får vara en del i gemenskapen. Som volontär får jag bidra till och vara en del av den, det känns fint."
 

Vad är MatRätt för dig? 

"MatRätt är inte bara en butik för människor i utsatthet, jag tycker det känns som en helt vanlig matvarubutik. Det är inkluderande, man kan verkligen vara sig själv här. Alla borde komma hit och handla!"
 

Vad vill du säga till någon som funderar på att bli volontär på Räddningsmissionen? 

"Testa! Jag gick och funderade länge på att bli volontär, men nu önskar jag att jag hade vågat testa tidigare. Det är så roligt och givande!"
 

Vill du också bidra med värdefull kunskap, erfarenhet och tid för människor som på olika sätt lever i utsatthet i Göteborg? Bli volontär du också! Läs mer om våra lediga volontäruppdrag och hitta ett engagemang som passar just dig här: 

Bli volontär!

 

Volontär