Olga flydde från Ukraina gravid i sjunde månaden

Det här är Olga. I slutet av mars var hon gravid i sjunde månaden, men tvingades som många andra människor fly från sitt hemland Ukraina för att söka skydd och trygghet någon annanstans.

Efter några dagars resande hamnade hon till sist i Sverige, på Räddningsmissionens transitboende här i Göteborg. Efter en tid skulle hon flyttas därifrån och placeras på en flyktingförläggning i en annan del av Sverige, men eftersom hon var gravid såg Räddningsmissionen till att hon fick stanna i Göteborg där hon både skaffat sig trygghet och fått hjälp inom vården inför sin förlossning. Olga har även haft hjälp av både volontärer och personal från Räddningsmissionen som har följt med henne på bland annat sjukhusbesök som stöd och språkhjälp.

Den sjunde maj föddes Olgas dotter. Hon fick namnet Miroslava, vilket på ukrainska betyder ”fred och ära”. Med hjälp av Räddningsmissionens verksamhet Hjärterum har familjen dessutom fått flytta in i en mindre villa som innan inflyttningen var ordnat med möbler, fyllt skafferi och hemtrevligt inrett för familjen.

Trots jobbiga omständigheter mår familjen bra och har fått landa vilket vi är så tacksamma över. De gånger då livet ibland kastas omkull står vi redo att hjälpa till, både i stort och smått.

”Jag har varit med på hela deras resa, ända från start. Nu när saker och ting löst sig och gått bra är det som att de blommat upp. Det känns bra att ha kunnat vara med och hjälpa till. Medarbetare och volontärer har sett till att bygga en fin och trygg relation med familjen och har alltid gjort det lilla extra för att familjen ska må bra. Att det nu har löst sig och blivit så bra, det är en enorm lycka och glädje” - Jennie, samordnare Räddningsmissionens transitboende

Medarbetare och volontärer har sett till att bygga en fin och trygg relation med familjen och har alltid gjort det lilla extra för att familjen ska må bra. Att det nu har löst sig och blivit så bra, det är en enorm lycka och glädje

Hjärterum - hyr ut din bostad hemlöshet