Caroline - Boende för äldre hemlösa kvinnor

En kvinna på Räddningsmissionens boende för äldre kvinnor i hemlöshet.

Caroline är ett boende för äldre kvinnor som lever hemlöshet. Hit välkomnar vi kvinnor för att få stöd och målet är att komma vidare till en mer permanent boendelösning. På Caroline vill vi att alla kvinnor som kommer till oss ska känna sig välkomna och sedda. Vi jobbar med långsiktiga relationer för att ge stöd till förändring. Vi finns även med som stöd vid kontakt med myndigheter och sjukvård. På Caroline finns vi med hela vägen till en mer långsiktig lösning.

Caroline riktar sig till kvinnor som inte har en missbruksproblematik. Boendet är ej biståndsbedömt vilket innebär att den enskilda kvinnan själv kan ta en direktkontakt med boendet vid behov.  Boendet Caroline är en gåvofinansierad verksamhet. 

"Tänk att kunna bjuda in någon jag tycker om på en kopp kaffe. Det är stort, när man bor på gatan är det nästan omöjligt att ge. Jag tror inte du kan förstå vad det betyder för mig att kunna bjuda in en vän". 

- Boendet på Caroline

Medarbetare på Räddningsmissionen fikar med en boende på boendet Caroline för äldre kvinnor i hemlöshet.

Berättelser

Oron för coronaviruset

”Jag tänker så mycket på det, vad som hänt om jag inte hade träffat er på Räddningsmissionen. Jag är så rädd för Corona, jag är säker på att jag kommer att dö om jag får det. Du vet jag har levt ett hårt liv. Många år där på gatan. Om du visste hur tacksam jag är att jag bor här och att jag hela tiden känner hur mycket ni bryr er om mig."  Läs artikeln om en av de kvinnor som bor på Caroline.

Läs mer

Kontakta oss