Syskonstödet på Nyhetsmorgon

8 februari, 2023
Idag var vår medarbetare Annika Leckström tillsammans med Josefin Berg på TV4 Nyhetsmorgon.

Annika jobbar med familjehemsvård på Räddningsmissionen och är projektledare för Syskonstödet, ett arvsfondsprojekt som ger stöd till biologiska barn i familjehem. Josefin har varit biologiskt barn i familjehem genom Räddningsmissionen och har varit en av referenspersonerna för att ta fram material till Syskonstödet.

Idag fick de tillsammans komma till Nyhetsmorgon på TV4 för att berätta om projektet och behovet av att ge stöd till biologiska barn i familjehemsplaceringar. Josefin berättar i programmet att hon haft en bra upplevelse av att vara biologiskt barn i familjehem, men att det också finns utmaningar som hon hade önskat vara mer förberedd för - därför togs Syskonstödet fram.

”Det är viktigt att vi som är biologiska barn i familjehem får information och får vara inkluderade i processen om att få ett nytt syskon”
- Josefin, biologiskt barn i familjehem.

”Vi hoppas att det här materialet kommer höja kvalitén på familjehemsvården och att fler ska våga vara familjehem, för det är något fint. Det berikar livet - det är en glädje att få en till familjemedlem!”
- Annika, projektledare Syskonstödet.

 

Projektet är så viktigt och vi på Räddningsmissionen är stolta över att stå bakom satsningen för att göra familjehemsvården och situationen för samtliga barn i en placering bättre och tryggare. Syskonstödet har en egen hemsida där samtlig information för så väl barn och föräldrar som socialtjänst finns.

 

Intervju på nyhetsmorgon Syskonstödets hemsida

Barn och familj Familjehemsverksamheten Syskonstödet Familj Syskonstödet